КОРИСНІ ПОРАДИ
САМІ ШКІДЛИВІ ПРОДУКТИ
Жувальні цукерки, пастила в яскравій упаковці, «мэйбоны», «чупа-чупси» — все це, без сумніву, шкідливі продукти. Мало того, що всі вони містять величезну кількість цукру, так ще і хімічні добавки, барвники, замінники і так далі.
Чіпси, як кукурудзяні, так і картопляні — дуже шкідливі для організму. Чіпси — це не що інше, як суміш вуглеводів і жиру, в оболонці фарбників і замінників смаку. Також нічого доброго не принесе поїдання картоплі — фрі.
Солодкі газовані напої— суміш цукру, хімії і газів — щоб швидше розподілити по організму шкідливі речовини. Кока-кола, наприклад, чудовий засіб від вапняного накипу і іржі. Подумайте гарненько, перш ніж відправляти таку рідину в шлунок. До того ж газовані солодкі напої шкідливі і високою концентрацією цукру — в еквіваленті чотири-п'ять чайних ложок, розбавлених в склянці води. Тому не варто дивуватися, що, тамуючи спрагу такою газованою водою, ви вже через п'ять хвилин знову хочете пити.
Шоколадні батончики — це гігантська кількість калорій у поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, фарбниками і ароматизаторами. Згадайте сникерсовый бум перебудовного періоду. Величезна кількість цукру змушує вас знову і знову є батончики.
Особлива стаття — ковбасно-сосисочное різноманіття. Навіть якщо уявити, що в сосиски більше не додається папір, в ковбасах не використовується фарш мишок, все одно і сосиски і ковбаси та інші м'ясні делікатеси залишаються одними з найшкідливіших продуктів в сучасному гастрономічному асортименті. Вони містять так звані приховані жири (свиняча шкірка, сало, нутряний жир), все це вуалюється ароматизаторами і замінниками смаків. Розвиток генної інженерії, безсумнівно, грає величезну позитивну роль у медицині, але і має зворотний бік медалі. А негатив у тому, що все більше і більше виробників продуктів переходить на генномодифицированное сировину. Так сосиски, сардельки, ковбаси на 80 % (!) складаються з трансгенної сої. Шкідливі не тільки сосиски і ковбаси, саме по собі жирне м'ясо не є корисним продуктом для організму. Жири приносять в організм холестерин, який забиває судини, чим прискорює старіння і підвищує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи.
Майонез. Приготований в домашніх умовах і, образно кажучи, по грамах, особливої шкоди нашому організму не приносить. Але як тільки ми починаємо розмову про фабрично-зроблений майонезі, або про страви, що містять майонез, то відразу варто виставляти табличку «Небезпечно для життя». Майонез дуже калорійний продукт, окрім цього містить величезну кількість жирів і вуглеводів, а також барвники, підсолоджувачі, замінники і так далі. Тому подумайте зайвий раз, коли додаєте майонезика до смаженої картопельки. Особлива концентрація шкоди у шаурмі, щедро присмаченою майонезом, в гамбургерах, бутербродах з майонезом.
Захворювання серця і судин, шлунку і кишечника, порушення обміну речовин і ожиріння — ось далеко не повний перелік побічних ефектів, які дає звичка присмачувати їжу майонезом.
До шкідливих продуктів належить не тільки майонез, але і кетчуп, різні соуси і заправки, в широкому асортименті представлені на прилавках наших магазинів. Зміст барвників, замінників смаків і генномодифікованих продуктів у них, на жаль, не менше.
В один пункт варто винести взагалі малопридатні в їжу продукти: локшина швидкого приготування, численні розчинні супчики, картопляні пюре, розчинні соки. Все це суцільна хімія, що завдає безсумнівний шкоди вашому організму.
Сіль. Здоровій дорослій людині потрібно всього 5 г солі в день. Ми ж, як правило, з'їдаємо значно більше — 10-15 г солі! Разом з тим надмірне її споживання викликає розвиток серцево-судинних захворювань, хвороб нирок, накопичення токсинів і, відповідно, появу злоякісних пухлин. Людям похилого віку, а також тим, хто страждає захворюваннями серця і нирок, потрібно з'їдати не більше 2 г солі в день, а краще зовсім не солити їжу.
Алкоголь. Навіть у мінімальних кількостях заважає засвоєнню вітамінів. Крім цього, алкоголь дуже калорійний сам по собі. Розповідати про вплив алкоголю на печінку, нирки, напевно, і не варто, ви і так все прекрасно знаєте. І не варто покладатися на те, що певна кількість алкоголю йде на користь. Все це має місце лише при розумному підході до його вживання (досить рідко і в малих дозах).
До речі, антиреклама алкоголю придумана не тільки для тих, хто цим самим зловживає алкоголем, у них, як кажуть, «результат на лицо». І це зовсім не примха затятих прихильників здорового способу життя: обмежувати вживання алкоголю, зводячи до мінімуму, повинен кожен — тільки так ви збережете своє здоров'я.
До чого призводить вживання шкідливих продуктів?
Неправильне харчування, як відомо, є прихованою причиною більшості захворювань людини. Вживання жирної їжі призводить до збільшення ваги. Велика кількість їжі, що містить велику кількість замінників і фарбників, поступово отруює організм, проте і викликає звикання. Хочемо особливо звернути вашу увагу на те, що, вживаючи шкідливу їжу, в організмі перестає працювати так звана «система оповіщення» про надійшов отруту. Так-так, дія багатьох речовин, що додаються в продукти сучасними виробниками, можна порівняти з дією отрут. Ваш організм отримує отрути малими дозами, звикає до них і вже не посилає тривожних сигналів, що виражаються висипаннями на шкірі, або нудотою, або запамороченнями.
Почуття насичення з часом у людини притупляється. Виною тому варена їжа. Вона особливим чином впливає на шлунково-кишковий тракт, притупляючи почуття насичення. Груба ж рослинна їжа стимулює роботу травної системи. Тому складати свій щоденний раціон таким чином, щоб він включав в себе якомога більше сирих овочів і фруктів.
Важливо не тільки якість їжі, важливо і кількість. Неправильний режим харчування також надає шкідливу дію на роботу організму — перебуваючи цілий день на роботі, житель сучасного міста харчується нормально лише один раз в день ввечері, та ще й перед сном. Таким чином, людина прагне втамувати сильний голод. Почуття насичення приходить лише через півгодини після початку прийому їжі. Часто виявляється, що до цього часу людина з'їла вже занадто багато, набагато більше, ніж потрібно організму.
Неправильне харчування — пряма дорога до ожиріння, до серцевих захворювань, до хвороб шлунково-кишкового тракту. Перш, ніж з'їсти що-то з наведеного вище списку, подумайте кілька разів. Шкідливі продукти вкорочують життя людини, отруюють організм. Подумайте про своє майбутнє і майбутнє ваших дітей.
НАЙКОРИСНІШІ ПРОДУКТИ
Дієтологи всього миру донині ведуть суперечки про те, які продукти корисні для здоров'я, а від уживання в їжу яких краще втриматися. Суперечка цей довжиною в сотні років, але щодо користі деяких продуктів усі лікарі й дієтологи одноголосно сходяться в думці.
Яблука. У всіх відношеннях корисні і чудові фрукти. По-перше, що містяться в яблуках кислоти, допомагають боротися з гнильними бактеріями, тому яблука дуже корисні для шлунка. Корисні вони і для роботи серцево-судинної системи. По-друге, до складу яблук входить речовина (кверцетин), що сповільнює ріст ракових клітин. Дієтологи також рекомендують з'їдати одне-два яблука на полуденок для заповнення необхідних мікроелементів. А різноманіття сортів дозволяє задовольнити навіть самий вибагливий смак.
Цибуля. Цибуля не просто корисний продукт, але і панацея від усіх хвороб. Кожен день ми додаємо цибулю майже у всі страви нашого столу, але навіть не замислюємося, який джерело вітамінів, мінералів і мікроелементів містять як кореневі цибулинки, так і їх зелені пагони. Цибуля благотворно впливає на роботу печінки, щитовидної залози, серцево-судинної системи. Він покращує імунітет і лікує простудні захворювання.
Соком цибулі лікують нежить, якщо покласти тертий цибуля на п'яти на ніч, то вранці ви забудете про застуді. Такий цілющий ефект досягається за рахунок наявних у луці особливих речовин — фітонцидів. Ці речовини, що затримують розмноження хвороботворних мікроорганізмів і здатні повністю їх знищити. Варто відзначити, що цибуля практично не втрачає лікувальних властивостей навіть при термічній обробці. Тому у вас є безліч варіантів забезпечити постачання вашого організму корисними речовинами цілий рік, причому за дуже низькою ціною.
Часник. Так само як і цибуля, часник багатий корисними речовинами і так само сильний в боротьбі з простудними захворюваннями. Крім цього часник нормалізує флору вашого шлунку, вбиваючи шкідливі мікроорганізми. Цей продукт корисний і тим, що знижує вміст холестерину в крові. Звичайно, в сирому вигляді часник набагато корисніше, але зате після термічної обробки часник втрачає свій неприємний запах. У дні, коли ви зможете уникнути близького спілкування з людьми, з'їжте пару часточок свіжого часнику, це благотворно позначиться на вашому організмі.
Моркву. У моркві багато вітамінів: А (каротину), який називають також вітаміном краси, В1, В2, В3, В6, С, Е, К, Р, РР, мінеральних речовин (калію, кальцію, натрію, магнію, заліза, міді, йоду, фосфору, кобальту й ін), вона також містить ферменти, фруктозу, глюкозу, лецитин, амінокислоти, білки і крохмаль. Її рекомендують їсти при захворюваннях серця, печінки, жовчного міхура, нирок, високої кислотності шлунка, порушеннях сольового обміну і різних запальних процесах. А ще морква запобігає розвитку онкологічних захворювань, покращує кровотворення і дуже корисна для зору.
Горіхи. На перерахування всіх корисних речовин, що містяться в горіхах, піде весь простір даній статті. Горіхи багаті як вітамінами, так і мінералами. Вони підвищують потенцію у чоловіків і лібідо у жінок — така природна віагра. Горіхи також корисні для роботи серця, для зору, на 25-30 відсотків знижують ризик захворювання на цукровий діабет. Горіхи можуть слугувати додатковим інгредієнтом страви, надає йому пікантності, так само і самостійною закускою, дозволяє «заморити черв'ячка».
Риба. Якщо постійно — не менше трьох разів на тиждень — включати в меню рибу замість м'яса, можна значно знизити ризик розвитку та загострення захворювань серця (атеросклерозу, ішемічної хвороби та інших), а також рівень холестерину в крові. При цьому за своїми харчовим і кулінарним якостям риба не поступається м'ясу (вона містить багато корисних для організму людини речовин — від 13 до 23% білків, а також жири, екстрактивні і мінеральні речовини), а за легкістю засвоєння білків навіть перевершує його.
Молоко. Молоко, як і кисломолочні продукти дуже корисні для організму. У молоці міститься такий необхідний організму кальцій, що зміцнює кістки. Вагітним жінкам рекомендується в день обов'язково випивати склянку молока для підтримки рівня кальцію. Кисломолочні продукти, вірніше бактерії, що в них містяться, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.
Зелений чай. Пити щодня зелений чай — це не просто данина моді, це дуже корисно для здоров'я. Зелений чай знижує ризик інсультів, покращує імунну систему. Звичайно, мова йде не про чай в пакетиках. Щоб пити справді корисний і цінний для здоров'я напій, купуйте тільки россыпной чай і бажано вироблений у тих країнах, де заборонено використання хімічних добавок.
Мед. Мед надзвичайно корисний: він підвищує стійкість організму до багатьох інфекцій і володіє бактерицидними властивостями. Його рекомендують приймати при лікуванні захворювань печінки, шлунково-кишкового тракту, органів дихання та ін Цей чудовий природний продукт містить безліч вітамінів (С, К, Е, Р, групи В), ферментів, органічних кислот і протеїнів, а в числі мікроелементів — цілу таблицю Менделєєва: калій, кальцій, марганець, хром, натрій, нікель, кремній, магній, залізо, мідь, срібло та інші.
Банани. Унікальний фрукт, може похвалитися також і унікальними властивостями. Банани знімають стресиі заповнюють втрачені сили. Вони містять величезну кількість вітаміну А, С, крім цього, банани містять чверть необхідної добової дози вітаміну В6. Банани нормалізують роботу кишечника і чудесним чином замінюють проносні засоби. Міститься в бананах залізо підвищує рівень гемоглобіну в крові. Додатково до всього, корисні властивості цього продукту полягають і в нормалізації діяльності серцево-судинної системи, забезпеченні мозок киснем, нейтралізації підвищеної кислотності шлунка. Але не варто забувати, що енергетична вартість банана — 90 кілокалорій на 100 грам, тому не потрібно сильно захоплюватися бананами тим, хто переживає за свою талію.
Оливки. Как черные, так и зеленые оливки обладают массой полезных для организма питательных веществ, витаминов и микроэлементов. Так, например, оливки особо щедры на витамин Е, а также на железо. Оливки можно есть как самостоятельное блюдо (черные оливки, сбрызнутые лимонным соком и посыпанные красным перцем крупного помола особенно хороши к завтраку, например), так и в блюдах (несколько оливок придадут пикантности рассольнику, добавят тонкого вкуса салату). Полезно употреблять также в пищу и оливковое масло. Старайтесь все салаты делать на его основе. Крім корисних властивостей оливки, як продукти харчування, мають і естетичними здібностями — ними можна дуже красиво прикрасити будь-які страви.
Крім оливок, багатий на вітамін Е також авокадо. Воно також містить багато калію, який необхідний для запобігання гіпертонічної хвороби.
Жувальні цукерки, пастила в яскравій упаковці, «мэйбоны», «чупа-чупси» — все це, без сумніву, шкідливі продукти. Мало того, що всі вони містять величезну кількість цукру, так ще і хімічні добавки, барвники, замінники і так далі.
Чіпси, як кукурудзяні, так і картопляні — дуже шкідливі для організму. Чіпси — це не що інше, як суміш вуглеводів і жиру, в оболонці фарбників і замінників смаку. Також нічого доброго не принесе поїдання картоплі — фрі.
Солодкі газовані напої— суміш цукру, хімії і газів — щоб швидше розподілити по організму шкідливі речовини. Кока-кола, наприклад, чудовий засіб від вапняного накипу і іржі. Подумайте гарненько, перш ніж відправляти таку рідину в шлунок. До того ж газовані солодкі напої шкідливі і високою концентрацією цукру — в еквіваленті чотири-п'ять чайних ложок, розбавлених в склянці води. Тому не варто дивуватися, що, тамуючи спрагу такою газованою водою, ви вже через п'ять хвилин знову хочете пити.
Шоколадні батончики — це гігантська кількість калорій у поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, фарбниками і ароматизаторами. Згадайте сникерсовый бум перебудовного періоду. Величезна кількість цукру змушує вас знову і знову є батончики.
Особлива стаття — ковбасно-сосисочное різноманіття. Навіть якщо уявити, що в сосиски більше не додається папір, в ковбасах не використовується фарш мишок, все одно і сосиски і ковбаси та інші м'ясні делікатеси залишаються одними з найшкідливіших продуктів в сучасному гастрономічному асортименті. Вони містять так звані приховані жири (свиняча шкірка, сало, нутряний жир), все це вуалюється ароматизаторами і замінниками смаків. Розвиток генної інженерії, безсумнівно, грає величезну позитивну роль у медицині, але і має зворотний бік медалі. А негатив у тому, що все більше і більше виробників продуктів переходить на генномодифицированное сировину. Так сосиски, сардельки, ковбаси на 80 % (!) складаються з трансгенної сої. Шкідливі не тільки сосиски і ковбаси, саме по собі жирне м'ясо не є корисним продуктом для організму. Жири приносять в організм холестерин, який забиває судини, чим прискорює старіння і підвищує ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи.
Майонез. Приготований в домашніх умовах і, образно кажучи, по грамах, особливої шкоди нашому організму не приносить. Але як тільки ми починаємо розмову про фабрично-зроблений майонезі, або про страви, що містять майонез, то відразу варто виставляти табличку «Небезпечно для життя». Майонез дуже калорійний продукт, окрім цього містить величезну кількість жирів і вуглеводів, а також барвники, підсолоджувачі, замінники і так далі. Тому подумайте зайвий раз, коли додаєте майонезика до смаженої картопельки. Особлива концентрація шкоди у шаурмі, щедро присмаченою майонезом, в гамбургерах, бутербродах з майонезом.
Захворювання серця і судин, шлунку і кишечника, порушення обміну речовин і ожиріння — ось далеко не повний перелік побічних ефектів, які дає звичка присмачувати їжу майонезом.
До шкідливих продуктів належить не тільки майонез, але і кетчуп, різні соуси і заправки, в широкому асортименті представлені на прилавках наших магазинів. Зміст барвників, замінників смаків і генномодифікованих продуктів у них, на жаль, не менше.
В один пункт варто винести взагалі малопридатні в їжу продукти: локшина швидкого приготування, численні розчинні супчики, картопляні пюре, розчинні соки. Все це суцільна хімія, що завдає безсумнівний шкоди вашому організму.
Сіль. Здоровій дорослій людині потрібно всього 5 г солі в день. Ми ж, як правило, з'їдаємо значно більше — 10-15 г солі! Разом з тим надмірне її споживання викликає розвиток серцево-судинних захворювань, хвороб нирок, накопичення токсинів і, відповідно, появу злоякісних пухлин. Людям похилого віку, а також тим, хто страждає захворюваннями серця і нирок, потрібно з'їдати не більше 2 г солі в день, а краще зовсім не солити їжу.
Алкоголь. Навіть у мінімальних кількостях заважає засвоєнню вітамінів. Крім цього, алкоголь дуже калорійний сам по собі. Розповідати про вплив алкоголю на печінку, нирки, напевно, і не варто, ви і так все прекрасно знаєте. І не варто покладатися на те, що певна кількість алкоголю йде на користь. Все це має місце лише при розумному підході до його вживання (досить рідко і в малих дозах).
До речі, антиреклама алкоголю придумана не тільки для тих, хто цим самим зловживає алкоголем, у них, як кажуть, «результат на лицо». І це зовсім не примха затятих прихильників здорового способу життя: обмежувати вживання алкоголю, зводячи до мінімуму, повинен кожен — тільки так ви збережете своє здоров'я.
До чого призводить вживання шкідливих продуктів?
Неправильне харчування, як відомо, є прихованою причиною більшості захворювань людини. Вживання жирної їжі призводить до збільшення ваги. Велика кількість їжі, що містить велику кількість замінників і фарбників, поступово отруює організм, проте і викликає звикання. Хочемо особливо звернути вашу увагу на те, що, вживаючи шкідливу їжу, в організмі перестає працювати так звана «система оповіщення» про надійшов отруту. Так-так, дія багатьох речовин, що додаються в продукти сучасними виробниками, можна порівняти з дією отрут. Ваш організм отримує отрути малими дозами, звикає до них і вже не посилає тривожних сигналів, що виражаються висипаннями на шкірі, або нудотою, або запамороченнями.
Почуття насичення з часом у людини притупляється. Виною тому варена їжа. Вона особливим чином впливає на шлунково-кишковий тракт, притупляючи почуття насичення. Груба ж рослинна їжа стимулює роботу травної системи. Тому складати свій щоденний раціон таким чином, щоб він включав в себе якомога більше сирих овочів і фруктів.
Важливо не тільки якість їжі, важливо і кількість. Неправильний режим харчування також надає шкідливу дію на роботу організму — перебуваючи цілий день на роботі, житель сучасного міста харчується нормально лише один раз в день ввечері, та ще й перед сном. Таким чином, людина прагне втамувати сильний голод. Почуття насичення приходить лише через півгодини після початку прийому їжі. Часто виявляється, що до цього часу людина з'їла вже занадто багато, набагато більше, ніж потрібно організму.
Неправильне харчування — пряма дорога до ожиріння, до серцевих захворювань, до хвороб шлунково-кишкового тракту. Перш, ніж з'їсти що-то з наведеного вище списку, подумайте кілька разів. Шкідливі продукти вкорочують життя людини, отруюють організм. Подумайте про своє майбутнє і майбутнє ваших дітей.
НАЙКОРИСНІШІ ПРОДУКТИ
Дієтологи всього миру донині ведуть суперечки про те, які продукти корисні для здоров'я, а від уживання в їжу яких краще втриматися. Суперечка цей довжиною в сотні років, але щодо користі деяких продуктів усі лікарі й дієтологи одноголосно сходяться в думці.
Яблука. У всіх відношеннях корисні і чудові фрукти. По-перше, що містяться в яблуках кислоти, допомагають боротися з гнильними бактеріями, тому яблука дуже корисні для шлунка. Корисні вони і для роботи серцево-судинної системи. По-друге, до складу яблук входить речовина (кверцетин), що сповільнює ріст ракових клітин. Дієтологи також рекомендують з'їдати одне-два яблука на полуденок для заповнення необхідних мікроелементів. А різноманіття сортів дозволяє задовольнити навіть самий вибагливий смак.
Цибуля. Цибуля не просто корисний продукт, але і панацея від усіх хвороб. Кожен день ми додаємо цибулю майже у всі страви нашого столу, але навіть не замислюємося, який джерело вітамінів, мінералів і мікроелементів містять як кореневі цибулинки, так і їх зелені пагони. Цибуля благотворно впливає на роботу печінки, щитовидної залози, серцево-судинної системи. Він покращує імунітет і лікує простудні захворювання.
Соком цибулі лікують нежить, якщо покласти тертий цибуля на п'яти на ніч, то вранці ви забудете про застуді. Такий цілющий ефект досягається за рахунок наявних у луці особливих речовин — фітонцидів. Ці речовини, що затримують розмноження хвороботворних мікроорганізмів і здатні повністю їх знищити. Варто відзначити, що цибуля практично не втрачає лікувальних властивостей навіть при термічній обробці. Тому у вас є безліч варіантів забезпечити постачання вашого організму корисними речовинами цілий рік, причому за дуже низькою ціною.
Часник. Так само як і цибуля, часник багатий корисними речовинами і так само сильний в боротьбі з простудними захворюваннями. Крім цього часник нормалізує флору вашого шлунку, вбиваючи шкідливі мікроорганізми. Цей продукт корисний і тим, що знижує вміст холестерину в крові. Звичайно, в сирому вигляді часник набагато корисніше, але зате після термічної обробки часник втрачає свій неприємний запах. У дні, коли ви зможете уникнути близького спілкування з людьми, з'їжте пару часточок свіжого часнику, це благотворно позначиться на вашому організмі.
Моркву. У моркві багато вітамінів: А (каротину), який називають також вітаміном краси, В1, В2, В3, В6, С, Е, К, Р, РР, мінеральних речовин (калію, кальцію, натрію, магнію, заліза, міді, йоду, фосфору, кобальту й ін), вона також містить ферменти, фруктозу, глюкозу, лецитин, амінокислоти, білки і крохмаль. Її рекомендують їсти при захворюваннях серця, печінки, жовчного міхура, нирок, високої кислотності шлунка, порушеннях сольового обміну і різних запальних процесах. А ще морква запобігає розвитку онкологічних захворювань, покращує кровотворення і дуже корисна для зору.
Горіхи. На перерахування всіх корисних речовин, що містяться в горіхах, піде весь простір даній статті. Горіхи багаті як вітамінами, так і мінералами. Вони підвищують потенцію у чоловіків і лібідо у жінок — така природна віагра. Горіхи також корисні для роботи серця, для зору, на 25-30 відсотків знижують ризик захворювання на цукровий діабет. Горіхи можуть слугувати додатковим інгредієнтом страви, надає йому пікантності, так само і самостійною закускою, дозволяє «заморити черв'ячка».
Риба. Якщо постійно — не менше трьох разів на тиждень — включати в меню рибу замість м'яса, можна значно знизити ризик розвитку та загострення захворювань серця (атеросклерозу, ішемічної хвороби та інших), а також рівень холестерину в крові. При цьому за своїми харчовим і кулінарним якостям риба не поступається м'ясу (вона містить багато корисних для організму людини речовин — від 13 до 23% білків, а також жири, екстрактивні і мінеральні речовини), а за легкістю засвоєння білків навіть перевершує його.
Молоко. Молоко, як і кисломолочні продукти дуже корисні для організму. У молоці міститься такий необхідний організму кальцій, що зміцнює кістки. Вагітним жінкам рекомендується в день обов'язково випивати склянку молока для підтримки рівня кальцію. Кисломолочні продукти, вірніше бактерії, що в них містяться, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.
Зелений чай. Пити щодня зелений чай — це не просто данина моді, це дуже корисно для здоров'я. Зелений чай знижує ризик інсультів, покращує імунну систему. Звичайно, мова йде не про чай в пакетиках. Щоб пити справді корисний і цінний для здоров'я напій, купуйте тільки россыпной чай і бажано вироблений у тих країнах, де заборонено використання хімічних добавок.
Мед. Мед надзвичайно корисний: він підвищує стійкість організму до багатьох інфекцій і володіє бактерицидними властивостями. Його рекомендують приймати при лікуванні захворювань печінки, шлунково-кишкового тракту, органів дихання та ін Цей чудовий природний продукт містить безліч вітамінів (С, К, Е, Р, групи В), ферментів, органічних кислот і протеїнів, а в числі мікроелементів — цілу таблицю Менделєєва: калій, кальцій, марганець, хром, натрій, нікель, кремній, магній, залізо, мідь, срібло та інші.
Банани. Унікальний фрукт, може похвалитися також і унікальними властивостями. Банани знімають стресиі заповнюють втрачені сили. Вони містять величезну кількість вітаміну А, С, крім цього, банани містять чверть необхідної добової дози вітаміну В6. Банани нормалізують роботу кишечника і чудесним чином замінюють проносні засоби. Міститься в бананах залізо підвищує рівень гемоглобіну в крові. Додатково до всього, корисні властивості цього продукту полягають і в нормалізації діяльності серцево-судинної системи, забезпеченні мозок киснем, нейтралізації підвищеної кислотності шлунка. Але не варто забувати, що енергетична вартість банана — 90 кілокалорій на 100 грам, тому не потрібно сильно захоплюватися бананами тим, хто переживає за свою талію.
Оливки. Как черные, так и зеленые оливки обладают массой полезных для организма питательных веществ, витаминов и микроэлементов. Так, например, оливки особо щедры на витамин Е, а также на железо. Оливки можно есть как самостоятельное блюдо (черные оливки, сбрызнутые лимонным соком и посыпанные красным перцем крупного помола особенно хороши к завтраку, например), так и в блюдах (несколько оливок придадут пикантности рассольнику, добавят тонкого вкуса салату). Полезно употреблять также в пищу и оливковое масло. Старайтесь все салаты делать на его основе. Крім корисних властивостей оливки, як продукти харчування, мають і естетичними здібностями — ними можна дуже красиво прикрасити будь-які страви.
Крім оливок, багатий на вітамін Е також авокадо. Воно також містить багато калію, який необхідний для запобігання гіпертонічної хвороби.
Інші статті
- Морський пілінг для тілаМорський пілінг для тіла